Weer in Zeeland
Domburg, Zoutelande, Vlissingen, Cadzand, Renesse  Nederlanders op vakantie in Zeeland
  In 2013 werden 1.4 miljoen vakanties in Zeeland doorgebracht door Nederlanders. Het totaal aantal overnachtingen van de Nederlanders was bijna 8 miljoen. Het gros van de gasten was toerist (1 miljoen); de andere bezoekers waren vaste gasten. De meeste Nederlanders kampeerden (39%) maar ook het boeken van een vakantiehuis was populair (33%). Gemiddeld besteedde men in Zeeland 25 euro per dag per persoon. Dit was een daling ten op zichte van 2012. In het voorjaar was een daling van vakantiegangers door het wisselvallige weer. Omdat het een mooie zomer mooi was kwamen in die periode aanmerkelijk meer Nederlanders naar Zeeland.

  Buitenlandse toeristen in Zeeland
  Het aantal buitenlandse overnachtingen steeg in 2013 flink naar bijna 4 miljoen. Het zal niemand verbazen dat Duitse toeristen de grootste groep bezoekers was (75%) gevolgd door de Belgen (20%). Opvallend was het aantal Zwitserse toeristen dat op vakantie kwam. Onder buitenlandse gasten is een verblijf in een vakantiewoning (42%) de favoriete overnachting mogelijkheid gevolgd door kamperen. Een hotel acccommodatie staat op de derde plaats. Meer toeristische gegevens over Zeeland zijn te vinden op de website van het Kenniscentrum toerisme.

  Weer in Zeeland
  De ligging aan zee heeft een grote invloed op het weer in Zeeland. De gemiddelde temperatuur overdags in de zomermaanden (juli/augustus) is 20 graden. In de wintermaanden is de gemiddelde temperatuur in de dag 5 graden. De kustgebieden in het westen van Nederland hebben ongeveer 1750 zonuren en zijn daarmee een stuk zonniger dan het oosten van het land (1500 zonuren). Dit verschil is te danken aan het relatief koude zeewater in het voorjaar en de zomer dat er voor zorgt dat er minder snel wolken onstaan. Bovendien waait de wind wolken sneller weg dan in het binneland.

  Walcheren
  Verschillende populaire badplaatsen in Zeeland liggen op het schiereiland Walcheren. Bekende namen onder toeristen zijn Domburg, Zoutelande, Westkapelle, Oostkapelle en Vrouwenpolder. De dorpen liggen allen dichtbij/aan zee en hebben veel campings en vakantieparken binnen hun grenzen. Walcheren was voor de oorlog een eiland dat slechts verbonden was met het vasteland via een smalle brug. Het was hierdoor erg moeilijk te veroveren voor de geallieerde soldaten mede omdat er honderden bunkers waren gebouwd aan de kusten. Er is toen in 1944 besloten om Walcheren onder water te zetten door de dijken te bombarderen op verschillende plaatsen. Nadat grote delen van Walcheren zo onder water kwamen te staan moesten de Duitse soldaten hun bunkers verlaten en werd de invasie ingezet.

  Weer & vakantie
  - Turkije
  - Spanje
  - Frankrijk
  - Schiphol
  - Duitsland
  - Actueel weer & vakantie
  het strand van Zoutelande
  Zoutelande


  Toerisme Zeeland
  Bestemmingen in Zeeland die veel toeristen trekken zijn:
  - badplaatsen op Walcheren (gezinvakanties)
  - Veerse Meer (veel watersport)
  - Oosterschelde (erg populair om te duiken)
  - Renesse op Schouwen-Duiveland (jongerencampings)
  - badplaatsen in Zeeuws-Vlaanderen Cadzand, Nieuwvliet)
  - Sluis (veel dagtoeristen uit Belgie)
  - Middelburg (cultuur, historie)
  - Vlissingen (boulevards aan Westerschelde)

  Veel toeristen komen naar Zeeland om te genieten van de stranden, zee, watersport en natuur. Toeristisch kamperen staat bovenaan. Het weer is Zeeland heeft gematigde temperaturen. In de zomer is het in de regel tussen de 20-25 graden met veel zon en vaak een stevige wind. Fietsen is een populaire bezigheid. Er zijn veel fietsroutes die langs de kust gaan. Elektrische fietsen zijn uitermate geschikt om een langere fietstocht te maken. Met veerboten en pontjes kunnen mensen overgezet worden naar andere regio's zoals Zeeuws-Vlaanderen.


Actueel-weer.nl 2017