Weer en vakantie in Turkije
Antalya, Istanbul, Kusadasi

  Vakantie Turkije

  In de eerste 8 maanden van 2013 bezochten bijna 25 miljoen toeristen Turkije. Top vakantiebestemmingen zijn Alanya, hoofdstad Istanbul (6.9 miljoen) Bodrum, Belek and Antalya. De meeste toeristen komen uit Duitsland, Rusland, Groot-Brittannie, Iran, Bulgarije, Nederland, Georgie, Frankrijk en Italie. De meederheid van de toeristen gaan naar de vakantieresorts aan de Turkse Rivičra en Egeďsche Zee.

  Alanya

  De badplaats aan de Turkse Rivičra is de nummer een vakantieplaats in Turkije. Alanya ligt tussen het Ooststrand en het Cleopatrastrand en beschikt over meer dan 150.000 hotelbedden. Bekende attracties in Alanya zijn de grotten, Europa's grootste waterpark (Sealanya) en een grote go-kart baan. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden is 30 graden. In de wintermaanden is het gemiddeld 10-12 graden. Het zeewater in juli-augustus bedraagt 26/27 graden waarmee het tot het warmste van Europa hoort. Ter vergelijking; in de zomermaanden is het zeewater in de Algarve 19, Torremolinos 22 en Salou 24 graden.

  Istanbul

  Istanbul is de grootste stad in Turkije op de grens tussen Europa en Azië. De stad is een geliefde bestemming voor een citytrip. In het oude stadscentrum zijn veel historische gebouwen zoals het Aya Sophia museum. Oorspronkelijk was dit museum een Grieks orthodoxe basiliek en een moskee. Andere leuke attracties zijn een bezoek aan de drukke overdekte markten, een boottocht over de Bosperus en lekker uit eten in een van de duizenden restaurantjes.

  Weer & vakantie

  - Spanje
  - Mallorca
  - Frankrijk
  - Duitsland
  - Italie
  - Zeeland
  - Schiphol
  - Actueel weer & vakantie


  Kusadasi is een bekende badplaats in Turkije
  Kusadasi

  Vakantie Kusadasi

  Kusadasi is een bekende badplaats in West-Turkije. De stad kijkt uit over het Griekse eiland Samos. In de zomermaanden zijn er veel toeristen uit Europa die in een van de grote vakantieresorts verblijven. Ook is Kusadasi geliefd als afmeerhaven voor cruiseboten. Een grote attractie nabij is de archeologische stad Efeze die zijn bloeitijd kende gedurende het Romeinse Rijk. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden is 31-32 graden; in de winter is het 13-14 graden. Het zeewater is gemiddeld 23 graden in de zomer en dat is wel een stuk minder als in Anlanya (26-27 graden).
Actueel-weer.nl 2017