Weer en vakantie in Spanje
vliegreizen en overwinteren

  Vakantie naar Spanje

  Spanje staat bekend om zijn stranden en mooie weer in de zomermaanden. In 2012 kwamen bijna 60 miljoen buitenlandse toeristen naar Spanje. Juli 2013 bezochten maar liefst 7.8 miljoen het land wat een nieuw record betekende. De meerderheid van de buitenlandse toeristen komt uit het Verenigd Koninkrijk(29%), Duitsland(18%) en Frankrijk(16%). De meesten gaan naar een badplaats de kust. Hoofdstad Madrid was de verliezer in 2013; de stad ontving 5-10% minder bezoekers.

  Catalonie, Barcelona, Costa Brava

  CataloniŽ is een autonome regio; hoofdstad is Barcelona. Het is een gewilde bestemming. Veel Franse toeristen gaan er naar toe. Bekende badplaatsen aan de Costa Brava zijn Lloret de Mar, Blanes en Tossa de Mar. Aan de Costa Dorado (Gouden Kust) ligt Salou. De kusten hebben een mediterraan klimaat met zachte winters en warme zomers. De Pyreneen kennen een bergklimaat.

  Benidorm

  Benidorm is een grote badplaats aan de Middellandse Zee. De stad is bekend door zijn vele hoge gebouwen. Als je een hotel met balkon boekt in Benidorm kan je beter geen last hebben van hoogtevrees. De stad is zeer druk in de zomer. Het weer is warm met gemiddeld 31 graden. In de wintermaanden komen veel gepensioneerden uit Belgie, Nederland en Duitsland naar Benidorm om er te overwinteren. Het gemiddelde klimaat in de winter is niet warmer als aan de Costa del Sol maar wel is de gemiddelde neerslag een stuk minder.

  Costa del Sol

  De Costa del Sol heeft een hoog aantal uren zonneschijn en wordt daarom ook wel Zonnekust genoemd. Hoofdstad is Malaga. Bekende badplaatsen zijn Torremolinos, Fuengirola en Marbella. Veel Nederlanders en Belgen verblijven tijdens hun zomervakantie in de oude visserswijk Carihuela in Torremolinos. Er staan in die wijk diverse Nederlandse eethuisjes en cafe's. De gemiddelde temperatuur is 30 graden in juli en augustus. De wintermaanden zijn zacht waardoor overwinteraars uit Europa hier graag komen. In de provincie liggen een aantal historische steden die wereldbekend zijn zoals Grenada, Cordoba en Sevilla.


  heerlijk weer aan het strand bij Lloret de Mar
  Lloret de Mar (Costa Brava)

  Mallorca & Ibiza

  Mallorca en Ibiza zijn twee Spaanse eilanden in de Middellandse Zee. De eilanden zijn een populaire vakantiebestemming onder Duitse, Britse en Nederlandse toeristen. Grootste badplaats op Mallorca is El Arenal. Ibiza is een stuk kleinschaliger. Het eiland heeft een trendy en magische sfeer en trekt jongeren uit de hele wereld aan. De zomers op de eilanden zijn zonnig met veel zonuren. In de winter is het er zacht weer met gemiddeld 14 graden. Een zonnig verblijf kan geboekt worden op www.mallorca-vakanties.com

  Weer & vakantie

  - Citytrip Barcelona
  - Mallorca
  - Italie
  - citytrip Parijs
  - Berlijn
  - Turkije
  - Actueel weer & vakantie
  - Duitsland
  - Zeeland
  - Frankrijk
  - Schiphol
  - HOME
Actueel-weer.nl 2015