Vakantie Italie  Italie
  ItaliŽ heeft over het algemeen een mediterraan klimaat met warme zomers en zachte winters. Een paar gedeeltes van het land hebben een afwijkend klimaat. Noord Italie is meer koeler en te vergelijken met Nederland echter de zomers zijn meer warm dan Nederland en de winters kouder. Het weer in de bergketens Alpen en Apennijnen is een hooggebergteklimaat met strenge kou in de winter.

  Citytrip Italie
  De bekende steden in Italie trekken met hun grootse historische verleden jaarlijks miljoenen toeristen. Populaire stedenreizen gaan naar Rome, Florence, Venetie, Pisa, Toscane en Milaan.

  Vliegtickets
  Budget vliegtuigmaatschappijen vliegen vanuit Nederland en Belgie op alle grote steden in Italie waardoor vliegtickets goedkoop zijn. Ryanair vliegt vanaf Eindhoven naar Rome, Venetie, Milaan, Pisa, Catania en Trapani. Omdat Ryanair de goedkoopste vliegtickets wil aanbieden vliegen ze vaak naar kleinere vliegvelden in de nabijheid van de reisbestemming. In Rome vliegt Ryanair naar vliegveld Ciampino dat slechts 15km van de stad afligt en speciaal is ingericht op budget vliegmaatschappijen. Het grote internationale vliegveld van Rome is Leonardo da Vinci Airport dat meestal Fiumicino Airport wordt genoemd (22km). Als Ryanair naar Milaan vliegt dan landen ze op het vliegveld van de stad Bergamo en dat is 52km van Milaan. Transavia vliegt vanaf Amsterdam Schiphol naar Milaan, Rome, Rimini, Napels, Catania, Palermo, Pisa en Turijn. Vanaf Eindhoven Airport vliegt Transavia naar Venetie, Napels en Bologna. Easyjet tenslotte vliegt vanaf Amsterdam naar Rome (Fiumicino Airport) en Milaan (Malpensa Airport).

  Rondreizen
  Veel rondreizen zijn zgn Fly-Drive rondreizen waarbij eerst gevlogen wordt naar Italie waarna men opstapt in een bus of in een huurauto. Reisbureau Kras heeft tientallen van dit soort rondreizen naar Italie. Busreizen die vanuit Nederland vertrekken gaan vaak naar de regio Toscane (Florence, Pisa, Livorno en Siena) en het naastgelegen Umbrie (Franciscus van Assisi, wijnbouw). Touroperators die complete busreizen organiseren zijn OAD, Dejongintra, Bolderman en Peterlanghout.  Grand Canal in Venetie: foto van redflag.info
  Grand Canal in de binnenstad van Venetie

  Weer & vakantie
  - Spanje
  - Citytrip Barcelona
  - citytrip Parijs
  - Turkije
  - Actueel weer & vakantie
  - Duitsland
  - Zeeland
  - Frankrijk
  - Schiphol

  Hotels
  Booking heeft meer dan 3600 accommodaties in Rome varierend van hostels, appartementen tot aan luxe 5 sterren hotels. Door een last-minute hotel te boeken en een goedkoop vliegticket te boeken blijven de kosten redelijk in de hand. In Venetie liggen de goedkopere hotels op het vasteland en zijn de hotels in de historische binnenstad vaak behoorlijk duur. Het nadeel van een goedkoper verblijf buiten de stad is wel dat de reistijd naar het centrum een stuk langer is.


Actueel-weer.nl 2014