Vakantie Ibiza  Ibiza is een eiland in de Middelandse Zee op 80km van de Spaanse kust. Het eiland is befaamd onder jongeren vanwege zijn uitbundige nachtleven. In de zomermaanden draaien wereldberoemde DJ's housemuziek in de discotheken en clubs op Ibiza. Ibiza Stad is de grootste plaats. Sant Antoni de Portmany is een populaire uitgaansplaats. Hoewel veel toeristen per vliegtuig komen is Ibiza ook per boot bereikbaar vanuit Valencia, Barcelona en Denia.

  Badplaatsen & uitgaan
  Sant Antoni de Portmany is de belangrijkste uitgaansplaats op Ibiza. Er zijn veel Engelse jongeren maar ook veel vakantiegangers uit de Oostbloklanden en Rusland. In Sant Antoni de Portmany draaien de beste DJ's hun muziek. De twee belangrijkste nachtclubs zijn Eden en Es Paradis. De West End is een befaamd uitgaansgebied in San Antonio met een groot aantal cafe's en bars. Playa dEn Bossa is een grote badplaats waar veel Engelse en Duitse vakantiegangers verblijven. Het heeft een lang strand met veel restaurants en cafe's. Figueretas is een buitenwijk van Ibiza Stad en een populair vakantieoord. Het plaatsje heeft een leuke boulevard met palmbomen en een zandstrand.

  Vliegveld en vervoer
  Het vliegveld ligt op 7.5km van Ibiz Stad. In 2013 waren er 5.7 miljoen reizigers. Vanaf de luchthaven kunnen 106 bestemmingen in Europa bereikt worden. Ryanair vliegt vanaf Eindhoven naar Ibiza en Transavia vanaf Rotterdam. Tui, Transavia en Vueling tenslotte vliegen vanaf Amsterdam naar Ibiza. Buslijn 10 rijdt tussen het vliegveld en het bus station in Ibiza Stad, de veerhaven naar Formentera en San Jorge. Een kaartje kost 4.30. Buslijn 9 rijdt naar San Jose en San Antonio van 1 Juni tot 30 September. Buslijn 24 gaat naar Sant Eularia and Cala Nova. Het vliegveld waarschuwt om alleen officiele taxi's te nemen van de taxistandplaats op het vliegveld en om illegale taxi's te vermijden.

  Hotels
  Booking heeft meer dan 570 accommodaties op Ibiza. Een populaire accommodatie is Hotel Gran Sol dat op 100 meter ligt van het strand in San Antonio. Ibiza Gran Hotel heeft dezelfde naam maar dit luxe 5 sterren hotel ligt in Ibiza Stad en kost vanaf 400 euro per nacht. Goedkope kamers zijn te vinden in de hostels en jeugdherbergen. Een tweepersoonskamer is er al vanaf 25 euro.

Actueel-weer.nl 2014