Vakantie Frankrijk
Parijs, Ardeche en Languedoc-Roussillon  Weer in Frankrijk
  Het weer in Frankrijk is erg wisselend. De hoogste temperaturen (25-30 graden) zijn gewoonlijk in Zuid-Frankrijk. Het gedeelte van de kust van Saint-Tropez tot aan de italiaanse grens wordt ook wel de Cote d'Azur genoemd. Aan de kust aan de Middelandse Zee liggen grote steden als Marseille en Monaco. Het gebied van Parijs tot aan de Belgische grens heeft vaak het zelfde weer als bij ons in Nederland. Aan de lange westkust is het weer gematigd met temperaturen die ook in de zomer niet hoog zijn. Gebieden aan de westkust die veel toeristen trekken zijn Bretagne, Normandie en de regio rond Bordeaux. In de bergen - de Alpen en de Pyreneen - kan het in de winter erg koud zijn. De Alpen liggen op de grens met Zwitserland en Italie; er zijn grote skiresorts. De Pyreneeen zijn een gebergte op de grens van Spanje en Frankrijk.

  Vakantie Frankrijk
  Veel Nederlanders gaan in de zomermaanden op vakantie in Midden- en Zuid-Frankrijk. Duitsland was in 2012 de meest populaire vakantiebestemming onder Nederlanders met 3.2 miljoen vakanties. Frankrijk was goed voor 2.8 miljoen vakanties. Vooral korte citytrips naar Parijs trekken veel bezoekers. In totaal gingen er in 2012 ongeveer 10.8 miljoen (69%) Nederlanders op vakantie; 7.8 miljoen gingen naar het buitenland. De Top 5 vakantiebestemmingen in Frankrijk zijn de Ardeche, Languedoc-Roussillon, Elzas/Moezel en Vogezen, Zuid-Frankrijk en de Provence.

  Ardeche
  De Ardeche is een departement in het zuiden van Frankrijk. Veel nederlandse toeristen gaan hier op vakantie vanwege de natuur. In de Ardeche zijn veel bossen, grotten en natuurreservaten waaronder Nationaal Park de Cevennen dat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO staat.

  bergketen de Pyreneeen op de grens met Spanje: foto publiek domein Wikipedia
  Bergketen De Pyreneeen
  Ligging is in het midden van de foto op de grens met Spanje


  dorpje in de Ardeche in Frankrijk: foto gedeelde licencie uit Wikipedia
  Ardeche

  Languedoc-Roussillon
  Languedoc-Roussillon is het westelijk deel van de Middelandse Zee kust; globaal van het Rhone-dal tot aan de Pyreneen. Het gebied bestaat uit verschillende regio's en departementen. Er zijn grote natuurgebieden waaronder de befaamde kalksteenplateaus en het Parc Naturel Regional du Haut-Languedoc.

  Parijs
  Veel nederlandse gezinnen gaan voor een aantal dagen naar Disneyland dat 32km buiten Parijs ligt. Om het park liggen veel voordelige hotels en campings. Andere grote attracties van Parijs zijn de Eiffeltoren, de Champs Elysees, Arc de Triomph, Nothe Dame kathedraal, Latin Quartier, de Sacre Coeur en het Louvre Museum. Met de hogesnelheidstrein Thalys is het slechts drie uur rijden vanuit Nederland naar Parijs.

  Weer & vakantie
  - Duitsland
  - Turkije
  - Spanje
  - Zeeland
  - Actueel weer & vakantie


Actueel-weer.nl 2014