Vakantie Duitsland
Berlijn, Zwarte Woud, busreizen en riviercruises  Weer in Duitsland
  Noord-Duitsland heeft een klimaat en weertype wat te vergelijken is met Nederland. Het weer in het Noorden wordt beinvloedt door de Atlantische oceaan en de Noordzee. In het middelgebergte (Harzgebergte, Sauerland) kan het in de hogere regionen behoorlijk koud zijn en regenachtig. De hoogste berg ligt in het zuiden in de Alpen en heeft een hoogte van bijna 3000 meter. In het zuidwesten aan de grens met Frankrijk zijn de temperaturen gemiddeld het hoogst.

  vakantie Duitsland
  Ieder jaar bezoeken ruim 2 miljoen Nederlanders Duitsland voor een lange vakantie (meer dan 4 nachten). Dit is een stuk meer dan 10 jaar geleden. Redenen zijn niet alleen dat het ons buurland is en de economische crises. Ook het feit dat hotels en restaurants goedkoper zijn als in Nederland en er veel te doen is maakt Duitsland een goede vakantiebestemming. Belgie en Frankrijk waren minder in trek bij de Nederlandse toeristen. Bekende toeristische gebieden zijn het Zwarte Woud, Sauerland, het Rijndal, het Bodenmeer en de Alpen. Populaire citytrips zijn Keulen en Berlijn die zowel met de auto als de trein gemakkelijk te bereiken zijn.

  Attracties Duitsland
  Bekende attracties waar Nederlanders graag naar toe gaan zijn o.a:
  - Brandenburger Tor en de Berlijnse Muur (Berlijn)
  - Kasteel Neuschwanstein (sprookjeskasteel in Schwangau)
  - Loreley rots aan de Rijn
  - Oktoberfest (bierfestival in Munchen)
  - Kerstmarkten (Keulen, Oberhausen en Dusseldorf)
  - Dom van Keulen
  - Phantasialand (pretpark bij Keulen)

  Ouderen op vakantie
  Het CBS doet regelmatig onderzoek naar wat de Nederlandse vakantieganger beweegt. Een publicatie uit 2012 wees uit dat 75% van de Nederlanders van 55 jaar of ouder op vakantie ging. Dit percentage was gelijk aan tien jaar geleden maar er zijn nu aanmerkelijk meer 55-plussers (3.2 miljoen tegen 2.5 miljoen tien jaar geleden). Een nipte meerderheid hield vakantie in Nederland, 42% in Europa en 6% buiten Europa. Duitsland was de favoriete bestemming voor ouderen in het buitenland voor Frankrijk en Spanje.  De Berlijnse Muur in Duitsland: foto van redflag.info
  Berlijnse Muur

  Bootreizen en busreizen
  Riviercruises over de Rijn, Moezel en Donau zijn mooie vakanties en vooral geliefd bij ouderen. Een korte cruise duurt een paar dagen. De langste riviercruises duren wel 17 dagen en gaan via Duitsland naar Oostenrijk, Hongarije, Servie, Bulgarije en Roemenie. Busreizen zijn mateloos populair. Een bekend reisbureau als Kras heeft wel 66 busvakanties naar Duitsland. Populaire bestemmingen zijn Berlijn (3-5 dagen), het Zwarte Woud, het Rijndal en Sauerland. Er zijn veel combi busreizen die een aantal mooie regio's aandoen of een bezoek aan Duitsland met Oostenrijk (Wenen, Tirol) combineren. Veel toeristen willen graag de prachtige kastelen zien.

  Weer & vakantie
  - Schiphol
  - Vliegtickets
  - Frankrijk
  - Turkije
  - Spanje
  - Zeeland
  - Actueel weer & vakantie


Actueel-weer.nl 2014