Schiphol Amsterdam  Schiphol
  Luchthaven Schiphol ligt 15km van Amsterdam en is het grootste vliegveld in Nederland. In 2012 verwerkte de luchthaven meer dan 52 miljoen passagiers. KLM heeft Schiphol als haar thuisbasis. Andere Nederlandse vliegtuigmaatschappijen die vertrekken vanaf het vliegveld zijn Transavia, Martinair en Arkefly. Ook de bekende prijsvechter Easyjet heeft goedkope vluchten vanuit Amsterdam. Op de website van Schiphol.nl kunnen ook goedkope vliegtickets geboekt worden. Voor de vertrekhal ligt Schiphol Plaza met winkels en restaurants. De trein rijdt 24/7 dagen in de week tussen de luchthaven en Amsterdam Centraal station. De rit naar de hoofdstad duurt minder dan 20 minuten.

  Schiphol parkeren
  Parkeren kan op diverse parkeerterreinen op Schiphol. Het duurst zijn de parkeerplaatsen die vlakbij de vertrek- en aankomsthal liggen. Excellence Parking ligt direct aan Vertrekhal 3 en kost 42.50 per dag. Een stuk voordeliger zijn de lang parkeerplaatsen op P3 die geschikt zijn bij vakanties van een paar weken tijd. De goedkoopste parkeerplaatsen op Schiphol liggen net buiten de luchthaven op 5-10 minuten rijden. Shuttlebussen vervoeren passagiers van de parkeerplaatsen naar het vliegveld. Men kan ook kiezen voor valet service. In dat geval geeft men de autosleutel aan de parkeermedewerker bij de vertrekhal die daarna de auto wegrijdt. Bij terugkomst van vakantie staat de auto weer gereed.

  Overstappen op Schiphol
  Een aanzienlijk deel van de passagiers op Schiphol zijn mensen die op doorreis zijn en moeten overstappen op het vliegveld. Sinds de overname door Air France is Schiphol een belangrijke hub geworden voor passagiers op doorreis. Ongeveer 40% van de reizigers is op doorreis.

  Hotels
  Bij een vroege vlucht kan men besluiten de nacht door te brengen in een hotel bij Schiphol. Er zijn verschillende hotels die binnen enkele kilometers van de luchthaven staan. Een accommodatie dichtbij het vliegveld is het Van der Valk hotel Schiphol dat zowel standaardkamers als ruime suites heeft. Tussen 06.00 uur en 23.40 uur is er een shuttle service tussen het hotel en het vliegveld. Een erg populair hotel (meer dan 4000 reviews) op Schiphol is citizenM Schiphol Airport. Het is slechts enkele minuten wandelen naar de terminals. De meeste hotels staan natuurlijk in Amsterdam. Andere bekende steden in Noord-Holland zijn Zaanstad, Haarlemmermeer, Alkmaar, Amstelveen, Hoorn, Hilversum, Den Helder en Zandvoort.  Weer op Schiphol
  De toestand en ontwikkelingen van het weer zijn erg belangrijk op een vliegveld. Het KNMI meet de windsnelheid op Schiphol met windmasten die 10 meter hoog zijn. Op de top van iedere mast is een windsnelheidsmeter en een windvaan die de windrichting bepaald. Een detector op de grond meet de temperatuur op 10 cm hoogte zodat men kan bepalen of de baan glad is geworden. Een infrarood camera meet de dikte van de sneeuw die bij de mast is gevallen. De bevindingen gaan uiteindelijk naar de meteorologische adviseur op Schiphol-Oost. Afnemer van de weergegevens zijn in de eerste plaats de luchtverkeersleiding en de luchtvaartmaatschappijen. Meer informatie op 'Zo wordt het weer gemeten op Schiphol'.

  vliegveld Schiphol in Amsterdam


  Weer & vakantie
  - Turkije
  - Spanje
  - Citytrip Barcelona
  - Frankrijk
  - Zeeland
  - Duitsland
  - Actueel weer & vakantieActueel-weer.nl 2017