Citytrip Berlijn  Berlijn in cijfers
  In 2013 bezochten meer dan 11 miljoen mensen Berlijn. Het aantal overnachtingen nam toe tot 27 miljoen. Berlijn is een van de drie top bestemmingen geworden in Europa. De stad trekt veel congressen en conventies. Meest populair zijn medische-, wetenschappelijke en politieke bijeenkomsten. Duitsers maakten 57% uit van het bezoek, buitenlandse bezoekers uit Europa waren goed voor 31% deel uit van de bezoekers. Bezoekers van buiten Europa waren goed voor 12%. De buitenlandse bezoekers komen vooral uit Groot-Britannie, Italie, Nederland en Denemarken. Een sterke groei (21-34%) zit in bezoekers uit de Golfstaten, China en Rusland. De 786 accommodaties in de stad hebben gezamenlijk 133.000 bedden. De gemiddelde bezettingsgraad was 56% in 2013.

  Attracties in Berlijn
  De Rijksdag is het gebouw van het duitse parlement (Bondsdag). Bezoekers kunnen de koepel en het dakterras van de Rijksdag bezoeken; een reservering hiervoor is sterk aanbevolen. De televisietoren staat in het voormalige Oost-Berlijn bij Alexanderplatz en is 386 meter hoog. Unter den Linden is een belangrijke historische boulevard met veel prominente gebouwen. De Kurfürstendamm is de belangrijkste winkelstraat in Berlijn met het grote waenhuis KaDeWe en vele exclusieve merkwinkels. Slot Charlottenburg is het grootste paleis in Berlijn. Op Museum Eiland staan 5 musea; het gebied staat op de erfgoedlijst van de UNESCO. Het Monument van de Berlijnse Muur en het bijbehorende documentatiecetrum staan in de buurt van de legendarische grensovergang Checkpoint Charlie. De Brandenburger Tor (Brandenburgse Poort) is de belangrijkste stadspoort van Berlijn en ook de enigste die overgebleven is.

  Hotels
  Tot de goedkoopste accommodaties behoort Pension Mitte met een eenpersoonskamer voor 33 euro. De Sixties Apartments liggen nabij Alexanderplatz en hebben meer dan 600 goede reviews. Booking heeft 22 vijf sterren hotels in Berlijn. Een voordelige 5 sterren accommodatie is Grand Hotel Esplanade Berlin dat in in Mitte ligt nabij Tiergarten Park.

  Vliegen
  Goedkope vliegtickets vanaf Schiphol Airport naar Berlijn hebben Easyjet, Transavia en KLM. Reisbureau's die voordelige tickets verkopen en die de minste boekingskosten rekenen zijn Expedia en D-reizen.
Actueel-weer.nl 2014